Ηχοθεραπεία με Gong

Σε μια συνεδρία ηχοθεραπείας, παράγεται ένα λουτρό ήχων, που λούζουν κυριολεκτικά τον ακροατή και τον βοηθούν να θεραπευτεί και να σταματήσει τις άσκοπες σκέψεις.

Γίνεται κυρίως με το Gong αλλά και άλλα όργανα.

Το gong είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό ιδιόφωνο που παράγει εκπληκτικές και πολλές δονήσεις.

Παράγει το μεγαλύτερο ηχοσυντονισμό – αντήχηση από οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο. Δεν παράγει μόνο ήχο αλλά και  αντί-ήχο ή  αντίλαλο.  Ο αντίλαλος διαχέεται χωρίς περιορισμό, δονείται χωρίς όρια, δεν είναι γραμμικός ούτε προβλέψιμος.

Τον ήχο του gong κάθε αυτί τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά επειδή ο κοχλίας, το εσωτερικό αυτί του καθενός, είναι διαφορετικό και ως εκ τούτου η εμπειρία του ήχου του για τον καθένα είναι διαφορετική.

Ο ήχος που παράγεται από κάθε όργανο έχει διαφορετική επίδραση στο σώμα και το νου.

Εικόνες και συναισθήματα μπορεί να ξεπηδήσουν απ’ το υποσυνείδητο και να απελευθερωθούν. Έτσι επέρχεται μια νοητική κάθαρση που σε μερικές περιπτώσεις ο ακροατής απαλλάσσεται από  διάφορους φόβους.

Μετά από αυτή την κάθαρση ο νους «γλιστράει» σε μια κατάσταση διαλογισμού, ακόμα κι’ αν ο ακροατής δεν είχε ποτέ πριν εμπειρία στον διαλογισμό. Οι δονήσεις του εγκεφάλου αλλάζουν  με αποτέλεσμα το άδειασμα των σκέψεων, ενώ αναδύεται μια αίσθηση βαθιάς γαλήνης και πιθανώς πληρότητας.

Όταν οργανώνονται συνεδρίες ηχοθεραπείας σας ειδοποιούμε με email, αλλά μπορείτε και να ζητήσετε μια ατομική συνεδρία κατόπιν συνεννόησης.