Περικλής Χριστοδουλόπουλος - Γιόγκα

Ηχοθεραπεία

Περικλής Χριστοδουλόπουλος - Γιόγκα

Η ηχοθεραπεία γίνεται κυρίως με το Gong αλλά και άλλα όργανα.

Το gong είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό ιδιόφωνο που παράγει εκπληκτικές και πολλές δονήσεις.

Παράγει το μεγαλύτερο ηχοσυντονισμό – αντήχηση από οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο. Δεν παράγει μόνο ήχο αλλά και  αντί-ήχο ή  αντίλαλο.  Ο αντίλαλος διαχέεται χωρίς περιορισμό, δονείται χωρίς όρια, δεν είναι γραμμικός ούτε προβλέψιμος.

Τον ήχο του gong κάθε αυτί τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά επειδή ο κοχλίας, το εσωτερικό αυτί του καθενός, είναι διαφορετικό και ως εκ τούτου η εμπειρία του ήχου του για τον καθένα είναι διαφορετική.

Ο ήχος που παράγεται από κάθε όργανο έχει διαφορετική επίδραση στο σώμα και το νου.

Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας Γκονγκ ο ακροατής – αποδέκτης των ήχων, κυριολεκτικά λούζεται μέσα στους ήχους. Το σώμα απορροφά τους ήχους που το βοηθούν να θεραπευτεί και απομονώνει τους ήχους που δεν του χρειάζονται.

Εικόνες και συναισθήματα μπορεί να ξεπηδήσουν απ’ το υποσυνείδητο και να απελευθερωθούν. Έτσι επέρχεται μια νοητική κάθαρση που σε μερικές περιπτώσεις ο ακροατής απαλλάσσεται από  διάφορους φόβους.

Μετά από αυτή την κάθαρση ο νους «γλιστράει» σε μια κατάσταση διαλογισμού, ακόμα κι’ αν ο ακροατής δεν είχε ποτέ πριν εμπειρία στον διαλογισμό. Οι δονήσεις του εγκεφάλου αλλάζουν  με αποτέλεσμα το άδειασμα των σκέψεων και μια αίσθηση βαθιάς γαλήνης και πιθανώς πληρότητας αναδύεται.

Όταν οργανώνονται συνεδρίες ηχοθεραπείας σας ειδοποιούμε με email. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας.